PARTNERZY FUNDACJI

Znaczna część projektów Fundacji opiera się na długofalowej współpracy z wybranymi Partnerami – fundacjami lub organizacjami, których cele i wartości są zbieżne z naszymi. W relacjach z nimi cenimy sobie ich bogate doświadczenie, szeroką merytoryczną wiedzę oraz dążenie do wdrażania zmian systemowych. Równocześnie, przy wyborze Partnerów stawiamy na obustronne zaufanie i otwartość, profesjonalizm i transparentność.

Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce wspieramy od 2016 roku. Nasza współpraca opiera się na trzech projektach: wakacje dla podopiecznych, remonty mieszkań usamodzielniających się wychowanków i wsparcie studentów. Od 2017 roku wspieramy również działanie Programu Umacniania Rodziny w Koszalinie.
Z Fundacją Dajemy Dzieciom Siłę współpracujemy od drugiej połowy 2016 roku. Wspieramy działalność Centrum Pomocy Dzieciom w Warszawie oraz funkcjonowanie Telefonu Zaufania dla Dzieci i Młodzieży 116-111. W 2018 roku rozszerzyliśmy współpracę o projekt wspierania rodzin cudzoziemskich w Polsce.
Z Fundacją Robinson Crusoe współpracujemy od sierpnia 2018 roku, wspierając projekty dotyczące procesu usamodzielnienia i wchodzenia w dorosłe życie młodzieży z pieczy zastępczej. Flagowym programem Fundacji jest Wehikuł Usamodzielnienia, który działa w 10 polskich miastach.
Wspólnie z Obywatelską Fundacją Pomocy Dzieciom i innymi darczyńcami zrealizowaliśmy projekt integracyjnego placu zabaw dla pacjentów Instytutu-Pomnika Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.
Firma Saternus to nasz partner – wykonawca w projekcie integracyjnego placu zabaw przy Centrum Pediatrii w Sosnowcu.
Centrum Pediatrii w Sosnowcu to kolejny szpital specjalistyczny dla dzieci, na terenie którego powstaje integracyjny plac zabaw dla pacjentów sfinansowany z naszych środków.
Od maja 2018 roku wspieramy Fundację Ocalenie, która w sposób kompleksowy pomaga rodzinom cudzoziemskim i uchodźcom w Polsce. Finansujemy codzienne funkcjonowanie Świetlicy dla dzieci i młodzieży, która działa w ramach Centrum Pomocy Cudzoziemcom w Łomży.

Więcej szczegółów na stronie PROJEKTY