RADA FUNDACJI

AGNIESZKA VAN BERGHPrzewodnicząca Rady Fundacji

Fundację Benefit Systems postanowiliśmy założyć z mężem z trzech powodów. Po pierwsze – jako rodzice czwórki dzieci – widzimy na co dzień, jak bardzo podstawowym i niezbędnym źródłem siły i radości życia jest dla dzieci wsparcie rodziców. Po drugie – każde z nas ma w swojej najbliższej rodzinie osoby, które nie otrzymały takiego wsparcia: zostały wcześnie osierocone lub oddane przez rodziców pod opiekę instytucji. Ostatnim powodem jest poczucie odpowiedzialności za innych, znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej. Oczywistość obowiązku niesienia pomocy staje się dla nas wyraźniejsza w miarę upływu lat. Stworzenie Fundacji Benefit Systems pozwala nam na wypełnianie tego obowiązku w sposób klarowny i profesjonalny, a także - na większą skalę niż dotychczas. Działalność Fundacji jest możliwa także dzięki pracy Zarządu. Jego członkowie wolontariacko angażują swój czas i uwagę, a także doświadczenie zawodowe we współtworzenie projektów Fundacji oraz pilotowanie wszystkich etapów ich realizacji.

ZESPÓŁ FUNDACJI

IZABELA
WALCZEWSKA-SCHNEYDER

Prezes Zarządu

W życiu zawodowym członek Zarządu Benefit Systems i finansistka. Finanse przedsiębiorstw giełdowych i audyt finansowy ma w małym palcu. Zdobyła tytuł MBA na Oxford Brookes University oraz certyfikat ACCA. Łodzianka z pochodzenia, w biznesie twardo stąpająca po ziemi i niezależna, w życiu prywatnym uwielbia pomagać potrzebującym. W domu żona i mama dwójki nastolatków. Nie ma poranka, by nie chodziła po okolicy z kijkami do nordic walking.

MONIKA
HERTEL

Członek Zarządu

Z wykształcenia pedagog i główna księgowa. W życiu zawodowym zarządzała ogólnopolskimi sieciami ankieterów i była wychowawcą na obozach dla trudnej młodzieży. Obecnie szefuje działowi księgowości Grupy Benefit Systems. Prywatnie szczęśliwa żona i dumna mama dojrzałego nastolatka. Z mężem i synem tworzy rodzinę społeczników, którzy pamiętają o ludziach i nie zapominają o zwierzętach.

RAFAŁ
MIKOŁAJCZYK

Członek Zarządu

Na co dzień zajmuje się komunikacją wewnętrzną i społeczną odpowiedzialnością biznesu. W firmach, w których pracował, inicjował i brał udział w wielu akcjach wolontariatu pracowniczego na rzecz fundacji i instytucji społecznych. Z zawodu tłumacz, fascynuje się psycholingwistyką, starą kartografią i architekturą nowoczesną. Prywatnie mąż i tata dwójki dzieci, których stara się zarażać pasją do pomagania innym.

URSZULA
PIETRAS

Koordynator Projektów

Magister sztuki, pedagog baletu, HR-owiec z powołania. Przez 10 lat zajmowała się sprawami personalnymi, prowadziła też własny biznes­­ – agencję product placement. W najbliższym otoczeniu angażuje się społecznie, głównie w sprawy kobiet, organizuje spotkania dla kobiet, młodych mam. Lubi wyzwania, swoim doświadczeniem i pozytywną energią służy innym. Z Fundacją związana od początku, na co dzień koordynuje i zarządza wszystkimi projektami Fundacji.

JOANNA
MALISZEWSKA

Office Manager

Humanistka z wykształcenia, po Judaistyce na Uniwersytecie Jagiellońskim, która pracuje obecnie głównie z liczbami i zamówieniami na ciężki sprzęt treningowy. Zawodowo od lat prowadzi różne spółki w zakresie administracji. Z zamiłowania i pasji opiekuje się bezdomnymi kotami i uwielbia podróże w najdalsze zakątki świata. W Fundacji odpowiedzialna za kwestie budżetowe i organizacyjne.

JOANNA
KWIEK

Asystent Projektów

Studentka Ekonomii i Zarządzania na Uniwersytecie Warszawskim, swoją energię chętnie spożytkuje na angażowanie się w działalność pozanaukową. Pracowała z trudną młodzieżą jako wolontariuszka, od początku studiów udziela się w kole naukowym – w każdej organizacji najbardziej ceni kontakt z ludźmi. Znana z pozytywnego nastawienia i pasji do zdrowego odżywiania, muzyki, kina i kawy. W Fundacji wspiera koordynowanie projektów i uaktualnianie strony internetowej.