WSPARCIE STUDENTÓW

Projekt skierowany jest do podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce – młodzieży, która rozpoczyna studia lub już studiuje na wyższych uczelniach. Finansowe wsparcie dla studentów w wysokości 1 200 zł miesięcznie wypłacane jest w trakcie roku akademickiego. Regularna pomoc finansowa pozwala młodzieży studiować w trybie dziennym i w pełni skoncentrować się na nauce oraz rozwoju własnych zainteresowań. Przyznane środki mogą być przeznaczone na wydatki związane z nauką i utrzymaniem się w miejscu odbywania studiów.

Motywacja młodzieży z SOS Wiosek do kontynuowania nauki na studiach wyższych.

3 lata – od roku akademickiego 2016/2017 do roku 2018/2019.

Rok akademicki 2017 / 2018 – 12 studentów z SOS Wiosek Dziecięcych

Rok akademicki 2016 / 2017 – 14 studentów z SOS Wiosek Dziecięcych

Rok akademicki 2017 / 2018 – 122 400 PLN

Rok akademicki 2016 / 2017 – 158 400 PLN