WAKACJE 2017

W 2017 roku podopieczni Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce wyjechali na ponad 400 wakacyjnych wyjazdów. Wybierali różne kierunki i formy wypoczynku - od kolonii tematycznych (nauka jazdy konnej, obóz sportowy, wyjazd dla miłośników gier planszowych) po typowo rekreacyjne formy wypoczynku: nad morzem, w górach czy w malowniczym Caldonazzo we Włoszech, gdzie spotkały się dzieci z Wiosek z całego świata. Niezależnie od rodzaju wypoczynku, wakacje spełniły swoją rolę i dały podopiecznym upragniony czas beztroski w gronie rówieśników. Wyjazdy okazały się także znakomitą okazją do doskonalenia swoich umiejętności i rozwijania zainteresowań przez dzieci ze Stowarzyszenia... a wszystko to z uśmiechem na ustach i mocą pozytywnej energii, co nas cieszy najbardziej!

Od lipca do sierpnia 2017 roku.

373 podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce: dzieci z SOS Wiosek Dziecięcych w Karlinie, Biłgoraju, Kraśniku i Siedlcach oraz młodzież ze wspólnot młodzieżowych w Siedlcach, Kraśniku, Lublinie oraz z domów czasowego pobytu w Ustroniu i Biłgoraju.

Lokalizacja

Tatry, Bieszczady, Mazury, Świnoujście, Darłowo, Biały Dunajec oraz inne lokalizacje w Polsce; Caldonazzo we Włoszech, Bułgaria.

410 300 PLN

Fragmenty z Raportu Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce

"Podczas wakacji w siodle w Jarosławcu dzieci miały możliwość uczęszczać na profesjonalną naukę jazdy konnej. Była to wspaniała zabawa dla dużych i małych miłośników koni. Zajęcia odbywały się na parkurach, padokach i krytej ujeżdżalni. Prócz tego dzieci uczyły się jak prawidłowo obchodzić się z koniem i jak o niego dbać. Była to dobra okazja do nauki współpracy w grupie. Obóz konny to także dobry sposób na naukę odpowiedzialności i samodyscypliny."

"Kilkoro nastolatków zdecydowało się wyjechać, podobnie jak w poprzednim roku, na obóz do Świnoujścia. Chcieli spotkać się z poznanymi rok wcześniej przyjaciółmi. Wyjazd był bardzo udany. Uczestnicy z dużym entuzjazmem opowiadali o atrakcjach w Świnoujściu i wycieczce do Heide Parku – największego parku rozrywki w Północnych Niemczech."

"Na obóz sportowy wyjechał Paweł, który na co dzień gra w miejscowym Klubie Piłki Nożnej Stal Kraśnik i regularnie bierze udział w treningach. Do Kórnika koło Poznania pojechał, aby pod okiem trenerów Realu Madryt doskonalić swoje umiejętności gry w piłkę nożną. To był wspaniały czas dla chłopca, bo miał możliwość rozwijania swojej pasji i poszerzania umiejętności pod okiem najlepszych trenerów."

Zobacz zdjęcia »

Piszą o nas

Przeczytaj relację i podsumowanie programu przez SOS Wioski Dziecięcetutaj.

WAKACJE 2016

311 podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce wyjechało na wakacje w góry, nad morze i inne ciekawe miejsca w Polsce (Biały Dunajec, Międzyzdroje, Zamość); część podopiecznych mogła uczestniczyć w międzynarodowym obozie dla dzieci z SOS Wiosek z całego świata zorganizowanym w Caldonazzo we Włoszech. Młodzież mogła wybrać wyjazdy związane z ich zainteresowaniami, takie jak obozy sportowe, taneczne, obozy harcerskie, kolonie, wyjazdy survivalowe. Młodsze dzieci wyjeżdżały na kilkudniowe wycieczki (Kraków, Kołobrzeg, Gdańsk) lub wypoczywały razem z mamami SOS w gospodarstwach agroturystycznych.

Od lipca do sierpnia 2016 roku.

311 podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce: dzieci z SOS Wiosek Dziecięcych w Karlinie, Biłgoraju, Kraśniku i Siedlcach oraz młodzież ze wspólnot młodzieżowych w Siedlcach, Kraśniku, Lublinie oraz z domów czasowego pobytu w Ustroniu i Biłgoraju.

Lokalizacja

Sudety, Bieszczady, Mazury, Świnoujście, Międzyzdroje, Kołobrzeg oraz inne lokalizacje w Polsce, Caldonazzo - Włochy.

342 100 PLN