FUNDUSZ REMONTOWY

Pomoc finansowa dla usamodzielniających się wychowanków SOS Wiosek Dziecięcych oraz podopiecznych Domów Młodzieży SOS przeznaczona na remonty i wyposażenie mieszkań oraz dopłaty do ich wykupu. Stabilne warunki mieszkaniowe na start w dorosłość to jedna z najważniejszych potrzeb wychowanków Stowarzyszenia. Wsparcie, które otrzymują, przekłada się bezpośrednio na ich poczucie bezpieczeństwa i niezależności.

Dzięki pomocy Fundacji oraz wkładom własnym zgromadzonym na indywidualnych kontach przez Stowarzyszenie, w 2017 roku środki przeznaczono na remonty 4 lokali otrzymanych z zasobów miasta oraz na dopłaty do zakupu 4 mieszkań. W roku 2016 w sumie 10 osób otrzymało środki na remont i wyposażenie, a 3 osoby wykupiły mieszkania na własność.

Pomoc w usamodzielnieniu się wychowanków poprzez zapewnienie stabilnych warunków mieszkaniowych.

3 lata - od 2016 do 2018 roku.

W roku 2017 pomoc otrzymało 12 podopiecznych Młodzieżowej Wspólnoty Mieszkaniowej SOS w Koszalinie, Domu Młodzieży SOS w Lublinie oraz Młodzieżowej Wspólnoty Mieszkaniowej SOS w Siedlcach.

W roku 2016 wsparliśmy 13 wychowanków z Młodzieżowej Wspólnoty Mieszkaniowej SOS w Koszalinie, Domu Młodzieży SOS w Lublinie, Młodzieżowej Wspólnoty Mieszkaniowej SOS w Kraśniku oraz z Młodzieżowej Wspólnoty Mieszkaniowej SOS w Siedlcach.

2018 rok – 330 000 PLN

2017 rok – 300 000 PLN

2016 rok – 300 000 PLN

Piszą o nas

Przeczytaj pełną relację i podsumowanie programu przez SOS Wioski Dziecięcetutaj.