WSPARCIE RODZIN CUDZOZIEMSKICH

Wsparcie dla rodzin cudzoziemskich doświadczonych przemocą oferowane przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę w Centrum Pomocy Dzieciom w Warszawie. W ramach projektu beneficjenci – mamy i ich dzieci z krajów kaukaskich i z Ukrainy otrzymują wsparcie grupowe w formie warsztatów umiejętności wychowawczych dla mam oraz warsztatów socjoterapeutycznych dla dzieci młodszych i nastolatków. Rodziny uczestniczące w projekcie otrzymują również wsparcie socjalno-bytowe.

Fundacja Dajemy Dzieciom Siłę

Dajemy dzieciom sile jpg

Cele projektu

Wsparcie rodzin cudzoziemskich mających za sobą doświadczenie przemocy poprzez:
- podniesienie świadomości i kompetencji matek na temat różnych metod wychowawczych i ich konsekwencji dla rozwoju dziecka oraz dostarczenie im wiedzy i umiejętności w obszarze trudności komunikacyjnych z dzieckiem oraz radzenia sobie z jego trudnymi zachowaniami,
- uczenie dzieci rozpoznawania własnych emocji i sposobów radzenia sobie z nimi, a także rozpoznawania emocji i intencji innych osób oraz skutecznego komunikowania się z rodzicami i otoczeniem.

1 rok – od maja 2018 roku do kwietnia 2019 roku.

Dzieci i ich mamy z krajów kaukaskich oraz z Ukrainy, pochodzące z rodzin doświadczonych przemocą.

50 600 PLN